frissítve: 2020. 08. 23.  
A jelvény: A kitűző elölső, látható része legtöbbször fotopapír alapú (fénymásolat, fénykép, nyomtatóban sokszorosított) kép, de készült már textil, keskeny bőr és hologram minta-hordozós jelvény is, néha szalaggal vagy rozettával kiegészítve. A gyártás menetében a grafika fém hordozó lemez anyagra terül, ezt követően átlátszó védőfólia feszül rá, ami a vízcseppektől és a piszkolódástól megvédi. A víztiszta fóliától szép csillogás keletkezik. A jelvény hátsó felén összekapcsolható rozsdamentes tű található, mellyel a ruhára leesés biztosan kitűzhető.  A termék stabil, időtálló. Puha vizes ronggyal tisztán tartható. A viseletünkre feltűnően kihelyezve közösséget, egy csoporthoz tartozást kifejeznek.  Iskolák, sport egyesületek, lakó-közösségek, munkahelyi közösségek, stb. részére ajánlom.
Szűts Dóri bájos rajzai
A jelvények alakja: A jelvények alakja és méretei kötöttek, mert a gyártás során használt eszközök, célszerszámok csak meghatározott méretben és alakban képesek elkészíteni a termékeket .  A rajzon és fényképen látható formáktól és méretektől eltérni nem lehetséges. A kör és ovális alakú jelvényeknek nincs sarka, a négyzet, téglalap vagy sokszög alakúak sarkai lekerekítettek.  Egy áttekintő táblán láthatóak a méretek és egyéb jellemzők. Fontos kiemelni: Szinte bármelyik tűs jelvény készülhet a hátulján tű helyett erős mágnessel ... és máris hűtőmágnesről beszélünk.
 
A jelvény grafikája: A  grafikai kivitelezést részletében vagy teljességében elvállalom, de a részben kész  grafikák befejezésére is kész vagyok.   Gyakori eset, hogy a megrendelő teljesen kész grafikát küld, de a feliratokat én helyezem fel.  Ez a munka legtöbbször az alap árban benne is van, felárat ezért fel sem számítok.
Kivitelezhető egyedileg nevesített módon is gyártani a termékeimet, csekély felár ellenében. Ekkor egy azonos grafika, és darabonként eltérő felirat készül a termékre.  A grafikához akármilyen számítógépes formátumú kész rajzot is befogadok.  Elengedhetetlen a kiváló megjelenés, a 300 dpi-t elérő felbontású pixeles, esetleg a vektoros változat,  ugyanis a végtermék látványát ez határozza meg.  Szóvá fogom tenni, ha a kapott grafikával akármilyen, a végtermék minőségére káros hatású probléma lenne.  Első lépésként látványtervet küldök, és megkezdődik köztünk egy munkafolyamat, amelynek a vége egy szép kitűző lesz.  Ha a megrendelő elfogadja a grafikát, csak a sokszorosítási munka marad már rám.
 
Sokszorosítás: Sokszorosításra csak az egyeztetés, a szükséges módosítások elvégzése, a méretarányos látványterv elfogadását követően kerül sor. A tökéletes színhűség egy nehézkesen megoldható feladat.  Ez profi nyomdáknak is nagy gondot jelent. Már ha a megrendelő monitorja eltérően van kalibrálva a printeremhez viszonyítva, azonnal látható eltérés lesz a kész nyomaton, miközben a rajzolatba senki nem avatkozott bele. A panton vagy más színskálák meghatározása sem biztosíték az összes igénynek megfelelő színhelyességre. El kel fogadnunk, hogy ez egy ilyen termék, ahol csak a 95%-os színhűség biztosítható.   Viszont nem jellemző a nagy eltérés az én rendszeremen nyomtatott papírkép és a forrásul szolgáló elektronikus kép színei között.
A  megrendelőtől is elfogadom a kinyomtatott képeket.  Azaz a kész, már sokszorosított grafikát is feldolgozom.  Ez esetben a gyártási  árból kedvezményt  biztosítok, jelvényenként -10...-40 Ft-ot.  A kivágás (stancolás) miatt megadom a grafikák felhelyezkedésének módját, közreműködve a megrendelővel.

Van lehetőség álomszép nyomtatásra, hat színű tintával, fotó-papírra ( C  M  Y  K   LC LM ),  japán technológiával.  Fokozottan előnyös az határozott színek melletti halovány árnyalatok megjelenítésénél. Változás a sokszorosításban, hogy 2013 óta ez az alapvető nyomtatás ... mert szebb minden másnál..

A kitűzőtt jogosan nevezzük fényképes jelvénynek is, mert a grafika többszörözése fotó minőségű. Ez egy elvitathatatlan előny az ötvös és a tűzzománcos  munkával gyártott, lényegesen magasabb árú jelvényekkel szemben.  Sokak szerint az elnevezése: popkitűző.  Egyedi is, mert nem csak egy előre készített sablon szerint valósulhat meg a gyártása, hanem a megrendelőtől kapott tetszőleges grafikával is. Megvalósítható egy azonos háttérkép és jelvényenként változó felirat, például név is. Gyakran települések, iskolák, sportklubok címere, zenekarok, boltok logója szerepel a termékeken. Jó példa még a változó kivitelezésre a  ....Berény települések találkozójára elkészült sok-sok féle jelvény.

Szűts Dóri bájos rajzai
Jelvény gyártás: A már kinyomtatott grafikák kivágást követően készek a gyártásra. Az adott célszerszámába kerül a víztiszta fólia, a kistancolt  kép, a felső és az alsó fémlapocska, melyek nagy nyomással összepréselésre kerülnek, ezáltal közbe zárva a kerületüknél a feszített fóliát és a papír képet.  A kifogástalanul előkészített  művelet gördülékeny, hibás darab csak ritkán keletkezik, ami azonnal selejtezésre kerül.

A tű mindig vízszintes és záró irányban feszül.  Ez a rajzolathoz viszonyítva értendő, a kerek kitűzőknél is mindig megvalósul.

A gyártáshoz felhasznált, módosított célszerszámaim 1-1 mm-rel szélesebb papírt és víztiszta fóliát préselnek be a peremeken a fém kellék anyagba.  Ezért  soha, a távoli jövőben sem csúsznak ki a szélek.

Az   5 db alatti sorozatot nem lehet gazdaságosan gyártani.  Viszont a kiváló minőség ennél a kis darabszámnál is már biztosított.

A pár-száz darabos rendelések szakértője vagyok.  Nézzen végig egy galériát a sok szebbnél szebb megelőző munkámból.  A műhelyemről is megtekinthető egy régebbi fénykép, mint ahogy Boglárka kislányomról is, aki akkor született amikor a kitűző gyártást megkezdtem.

Kettőszáz vagy nagyobb darabszámú rendelés már annyira gazdaságos, hogy ár-engedményt szoktam adni.

Jelvény kiegészítés: Főként három kiegészítő textíliákkal díszíthetőek. Szalaggal, amelyet szívesen fogadok a megrendelőtől, de felirat nélküli szalag beszerzését vállalom. Gyakran megkapom a szalagtűző ünnepség előtt az évszámokkal feliratozott szalagot, amit belepréselek a kitűzőbe, így az elmozdíthatatlanul a helyére kerül, és elegánsan lecsüng. Kokárda rózsaszín és zöld színben rendelhető. A kitűzővel nincs elválaszthatatlanul összeszerelve. A rozetták szín választéka hatalmas, 22 árnyalatból lehet kiválasztani. A kitűző a saját tűjével csatlakozik a rozettához, míg ez utóbbit zárható tűjével kell a ruhára tűzni. Később a jelvény önálló életre kelhet, úgy mint a kokárdás változatnál, ugyanis nincs összedolgozva a textíliával. Itt megemlítem: szükség esetén a bepréselt szalag is könnyen eltávolítható egy éles pengével.  Ezért mindhárom textíliával díszített jelvényről igaz az, hogy önálló életet is élhet.

 

Jelvény csomagolás: A gyártás utolsó állomása a csomagolás.  Legtöbbször 25/50/100 darabonként nejlonzacskóba, majd gyűjtő zacskóba vagy papírdobozba kerülnek.  A darabszámot precíziós számláló mérleg állítja be pontosra.
Szűts Dóri bájos rajzai
Jelvény átadása: A legyártott jelvények általában postai csomagban kerülnek feladásra, így jut el a megrendelőhöz. Rendelésnél szíveskedjenek megadni a pontos postázásai címet, számlázási adatokat, kapcsolattartó nevét és telefonszámát, érkeztetési határidőt, a folyamat során esetlegesen felmerülő kérdések miatt. Az elkészítési idő pár száz darab rendelése esetén a grafika jóváhagyásától eltelt 1-3 munkanap.  Sürgősség esetén 10%-os felárért vállalom, hogy 1 nap alatt legyártom és gyorspostára adom a készterméket (500 db-ig).  A nagyobb mennyiség elkészítése már nem tud ilyen gyors lenni.  Előfordult nemegyszer, hogy 24 órán belül kész lettem a gyártással.

A posta költség nem teljes összegét számolom fel, amit itt tekinthet meg. Miután feladtam a termékeket, megköszönöm a rendelést.  Bízom benne, hogy a jelvények időben megérkeznek és sokak örömére szolgálnak.

Viszonteladók figyelmébe:  Folyamatosan bővülő választékomból kedvező áron kiszolgálom kedves megrendelőimet.
Nagyobb és kisebb gyerekek részére készülnek állatos, mesefigurás, más szép termékek.
Könnyn megvalósítható, hogy jelvény helyett hűtőmágnest avagy jelvény típusú kulcstartót (ez egyben üvegbontó is) szállítsak.
Az előre összeállított küldemény más és más grafikával díszített, 44 mm-es kitűzőből áll.
Ön választhatja ki a viszonteladói csomagot, akár több félét is, és én azt máris postázom.
Törekedtem kedvező árakat kialakítani, a javasolt fogyasztói ár fele alatt kínálom portékámat.
Lehetőség van bizományosi értékesítésre is, ha a feltételek megvannak.
Az eladhatatlannak tűnő, séülés mentes terméket készségesen kicserélem másikra.
Mottó: Az óriási választék vásárlásra ösztönző.
Tudakozódjon a részletekről ide kattintva.

 

 

A játék:              Keresse meg a képeken látható tíz-tíz apró különbséget, melyből kettőt-kettőt íme, elárulok:

A5; C1;         ill.        G1; G5.

 

 

Mi is az az Elállási jog ?
Jelvény, melyeket nem tudok készíteni: A ruhák díszeit képező, hovatartozást jelző kitűző típusok, amiket sajnos nem gyártok:

        - mandzsetta-kapoccsal  ellátott jelvényeket

        - átlátszó műgyantázott jelvényeket

        - gravírozott jelvényeket

        - galvanizált réz jelvényeket

        - tűzzománcozott jelvényeket

        - a grafika formáját követő jelvényeket

        - domborműves jelvényeket

        - szitázott jelvényeket

        - vert kivitelű jelvényeket

        - festett, galvanizált jelvényeket

        - aranyozott vagy ezüstözött jelvényeket

Szűts Dóri bájos rajza 
Jelvény, melyeket a közeljövőben tervezek bevezetni:

       

        - pop kitűző további méretekben:   80 x 55 mm téglalap

        - pop kitűző további méretekben:    100 mm kerek

      

 

 

Miért készíttessünk jelvényt?

       - Mindenki megmutathatja egyéniségét.

       - Divatkellék, így kiegészítőként is használható.

       - Megfizethető, személyre szabott ajándék.

       - Kiváló reklámajándék.

       - Egy rendezvény kitűnő kelléke lehet, hiszen összetartozást fejez ki, ugyanakkor emléktárgyként is kiváló.

      - Civil szervezetek, egyesületek, alapítványok támogatását is szolgálhatja, ugyanakkor viselői személyes példát adva felhívják mások figyelmét az adott civil szervezet céljaira, további támogatókat szerezve ezzel.

 

 

Miért tőlem rendeljen jelvényt?

     - Mert az országban a legnagyobb méret választékban gyártom.

      - Amennyiben ajánlatom alapján engem választ, úgy a kiváló minőségű kitűző beszerzésével többé nem lesz gondja.

      - Már 5 darabtól lehetséges az I. osztályú kivitelű gyártás.
      - A leggyorsabban szolgálom ki.

      - A legkedvezőbb ár/érték mutatót kínálom. 

      - Büszkén jelenthetem sok visszatérő és sok új megrendelőm van. 

      - Áraim hűen tükrözik a termékeim kiváló minőségét.
      - Rugalmas vagyok, utasításait viszont pontosan követem.
      - Érdeklődésére szinte azonnal reagálok.
      - Ha elküldte elképzelését, esetleg képet, szöveget, rövid idő múlva visszaküldöm az elsődleges méretarányos látványtervet.
      - Ingyenesen készítek látványtervet.
      - Gyorsan, pontosan, rugalmasan dolgozom.

      - Minden megrendelőm kap ajándékot.

      - A jelvénynél a tű mindig vízszintes és záró irányban feszül.

     
 Szűts Dóri bájos rajza

 

Vélemények a jelvényről: „Jelet hagyni magunk után. Minden hatalom, kultúra, csoport, egyén elementáris vágya, amiben meghatározza önmagát, irányát és célját. Különösen így van ez globális, eltömegesedett korunkban, ahol a márka, a logó termékcsaládokat, kontingenseket jelöl. Pedig egy jel akkor erős, ha egyedi, csak viselőjét, s annak szűkebb körét jelenti. Megoldást jelenthet egy olyan szisztéma, ahol a jel különösségéhez keressük az embert, vagyis a jelvény választásában érzi a vásárló személyesen megjelöltnek magát. „/Bakács Tibor Settenkedő/ 

„A jelvény mindig kifejezte az egy csoportba való tartózást, eszköze a közösség formálásnak. Öröm ajándékba adni és kapni. Lehet nyilvánosan viselni de a fiók mélyén is gyűjteni.  De lehet reklámhordozó és kampányok hatékony eszköze. „ 

„Jelvény:  Sport, Politika, Kampány, Klub, Rendezvény, Egyesület, Iskola, Önkormányzat  stb.  sorolhatnánk a végtelenségig. Ha egy hatékony reklámot szeretne cégének vagy csak kifejezni szeretné egy adott közösségbe való tartozásukat a jelvény egy remek megoldás.” 

 

 

Pár gondolat magamról: Gödöllőn, Sziszi királyné kedves városában születtem, még éppen jókor ahhoz hogy kisfiúként végig izgulhassam a leszálló-egység elrugaszkodását a Hold árnyékos oldaláról. Nem tudva hogy ezt is egy magyar mérnöknek (Goldmark Péter Károly, a színes televízió atyja) köszönhetjük, miszerint élő egyenes adásban láthatjuk a világra szóló eseményt.  Később a barátommal egy "műhelyt" rendeztünk be a padlásfeljáróban, ahol a sok játékszerszám között egy villanyszerelőtől ottfeledett valódi kombinált fogó volt a kincs. Sok mindennel foglalkoztam ebben a műhelyben, gyufa (feltalálója Irinyi János találmányát megpucolva) pálcikákból házakat és autókat ragasztottam. Fémépítő, java műanyag építő, LEGO és villamos alkatrészek, persze ez is csak játék, és megint csak egy kincs, egy valódi csengő reduktor (transzformátor, feltalálói Déri Miksa, Bláthy Ottó Titusz és Zipernowsky Károly) voltak fantáziám kiszolgálói.   Az Agrártudományi egyetem computere (Neumann János vitathatatlan érdemeket szerzett a működési elvek kidolgozásában) szerint tökfej voltam, mert négy egyszerű kérdésre is rossz választ adtam, no persze matek tanárom "hathatós segítsége" okán. De hát az előre beprogramozott bohókás válasznak ki kellett jönnie ... de miért pont nálam? No mindegy, megvolt az első találkozásom a számítógéppel.  Az egyetemen pezsgő kulturális élet folyt, maradandó emlékem egy gyönyörű bélyeg kiállítás ... szép színes grafikák, feliratok ... majdnem jelvények ... hm, ez is egy találkozás. A sors ide oda vetett, de mindenhol igyekeztem kialakítani hacsak egy sarkot is szerszámokkal, számítógéppel. Újabb nagy szenvedély, összeállítottam egy vándor hologram kiállítást és éveken át vittem el az ország számtalan művelődési házába, iskolájába. A hologram kiállítás dísz helyén a Nobel díjas feltaláló Gábor Dénes térhatású arcképe volt látható. Igen, már ekkor gyártottam hologram felhasználásával jelvényeket.  Ma már nem utazom, időm túlnyomó részét a "szentélyemben" a sok-sok szerszámmal megtöltött műhelyemben töltöm, zenét is itt hallgatok miközben tervezem a grafikákat vagy préselem végső lépésként a kitűzőket. Kétkezi munkával, igazi szerszámokkal alkotok. Megvalósult a gyermekkori álmom Ebből a sikerből és örömből kívánok átadni valamennyit Önnek.

 

A "szentélyem" ami másnak csak egy műhely 

 

<frissítve 2020. augusztus 23. vasárnap 12:01>